De Valorieën methode

valorieen

Valorieën staat voor variëren met voedingsstoffen en/of calorieën en in de Valorieën+ methode kunnen we ook werken met eettijden* (die je natuurlijk zelf kunt indelen).
Het voordeel van de Valorieën methode is dat je niet alleen makkelijker op een gezond gewicht komt, maar ook dat je stofwisseling verbeterd zodat je niet meer bang hoeft te zijn voor het beruchte jojo-effect.
Je leert je lichaam ook beter kennen zodat je weer intuïtief gaat eten. Dit is iets wat velen verleerd hebben door de “verslavende” werking van suiker, vet en zout en de obesogene omgeving die je constant probeert over te halen om ongezonde keuzes te maken.

Ik combineer de Valorieën methode altijd met het PuurGezond 8 Stappen plan of het Korte pakket zodat je verzekerd bent van voldoende begeleiding.
Velen kunnen trouwens uitstekend afvallen met een gezonde(re) leefstijl, maar als je bijvoorbeeld al veel hebt gejojo-ed, in de overgang bent of fysiek gehandicapt bent dan kan de Valorieën methode net dat stapje extra zijn om op een gezond gewicht te komen en hier ook veel makkelijker te blijven.

Hier kan je de website voor cliënten vinden: de Valorieën methode.
Mijn Vasten als leefstijl podcast is voor iedereen te luisteren en ook te vinden op o.a. Spotify, Apple en Google Podcast.

*Hulp bij andere vormen van vasten (Intermittent Fasting of Time restricted eating) is ook mogelijk en zelf volg ik het 18:6 vooral voor de gezondheidsvoordelen (zie wetenschappelijke artikelen zoals deze en deze). Hierdoor zijn mijn darm- en endometrioseklachten aanzienlijk verminderd en blijf ik als gehandicapte makkelijk op gewicht. 

Print Friendly, PDF & Email