Emotie-eten

Veel mensen hebben last van emotie-eten en dit gaat vaak gepaard met (zwaar) overgewicht. Er wordt zelfs vermoed dat meer dan de helft van de mensen met overgewicht last van emotie-eten hebben.

Er zijn veel verschillende vormen van emotie-eten, maar de meesten proberen met eten hun vervelende gevoelens weg te eten. Anderen moeten daarentegen leuke dingen altijd vieren met heel veel lekkers en sommigen weten niet eens wat ze nou precies voelen.

Emotie-eten begint vaak onschuldig. Zo krijgen velen als kind zijnde bijvoorbeeld altijd een lekker snoepje als ze gevallen zijn en als straf geen toetje als ze hun bord niet leegeten. Er zijn ook steeds meer kinderen die thuis nooit mochten/mogen snoepen en het daarom stiekem gaan doen. De kans is dan groot dat ze als volwassene helemaal doorslaan en een emotie-eter worden.
Emotie-eten kan ook getriggerd worden door iets stressvols. Denk maar aan de dood van een naaste, ontslagen worden, een vechtscheiding, ziekte (van een naaste) of chronische pijn.
Er zijn nog veel meer redenen waardoor mensen de neiging hebben om teveel te gaan eten, maar de bovenstaande zijn de meest voorkomende.

Het is niet makkelijk om van je emotie-eten af te komen, maar ik kan je wel goed op weg helpen.
Ik combineer het altijd met het pakket zodat je gelijk leert wat een gezond leefstijl inhoudt.
Te weinig en verkeerd eten kunnen naast teveel stress en te weinig (of teveel) beweging een extra oorzaak van emotie-eten zijn.