Werkwijze

weegschaalDiëten werken niet op lange termijn, een gezonde leefstijl wel.
Tijdens de begeleiding ligt de focus vooral op gezond(er) en slimmer eten zodat je gemakkelijk op jouw gezonde gewicht zult komen en blijven. Hiernaast leer je dan haast vanzelf intuïtief te eten zodat je veel beter voelt wanneer je echte honger hebt en wanneer je genoeg hebt gehad zodat je je niet meer zult overeten.
Tijdens iedere afspraak zal ik je wegen en je taille meten, tenzij je dit natuurlijk niet wilt, en is er tijd om diverse onderwerpen en mogelijke problemen te bespreken.
We bespreken verder onder andere de volgende onderwerpen: lekker en gezond koken, ingrediëntenlijsten lezen, hoe je beste kunt omgaan met feestjes en vakanties, hoe je voldoende beweging én ontspanning kunt krijgen en hoe je het beste kunt omgaan met stress zodat je je gehele leefstijl kunt verbeteren.

Ik vind het belangrijk om iedereen rustig te tijd te geven en ik plan consulten altijd heel erg ruim in. De tijden die bij de verschillende consulten staan zijn dan ook een grove indicatie. Ik houdt er niet van om op de klok te kijken als we middenin een belangrijk gesprek zitten dus houdt hier rekening mee en geef van tevoren aan als je erna nog een afspraak hebt.
Ook na je consult kan je altijd contact met me opnemen als je ergens tegenaan loopt en ik ben dagelijks bereikbaar tussen 8:00 en 20:00.

Ik adviseer vanuit de Richtlijnen Goede Voeding en ik ben een grote fan van PuurGezond (zij gaan tenminste met de tijd mee).
Hiernaast blijf ik zelf ook actief op de hoogte van de laatste onderzoeken en gebruik ik deze informatie tijdens de begeleiding. Zo is bijvoorbeeld mijn Valorieën methode en de daaraan gelinkte Vasten als leefstijl podcast ontstaan.
Op mijn Facebook pagina kun je dagelijks het laatste gezondheidsnieuws volgen en in mijn Gezondheidsblog kan je veel tips en informatie vinden.

Ik begeleid ook kinderen en hierbij zijn de ouders/verzorgers natuurlijk van harte welkom om mee te luisteren en om wat meer achtergrond informatie te geven als dit nodig is.

Kan je niet langskomen? Bekijk dan eens de e-coaching opties.

Ben je klaar met de begeleiding, maar wil je toch een “stok achter de deur” houden?
Maak dan af een toe een Vervolgafspraak. Veel cliënten vinden het fijn om nog een paar keer per jaar langs te komen.