Recepten

Ik kook graag en ik probeer recepten altijd zo lekker én gezond mogelijk te maken. Gezond eten heeft een slechte reputatie wat betreft smaak en ik hoop dat je het zo vanuit een ander daglicht zult bekijken.

Veel basis ingrediënten van deze recepten kunnen gemakkelijk vervangen worden door gluten- of lactosevrije producten en je kan altijd meel (gedeeltelijk) vervangen voor bloem, de vezelarme versie. Dit gaat uiteraard ten koste van de vitamines, mineralen en vezels.
Kruiden zijn heerlijke smaakmakers en kunnen van de simpelste maaltijd iets totaal anders maken.
Ik gebruik veel olijfolie, dit kan uiteraard door een andere olie vervangen worden.
Eet je geen of weinig brood? Gebruik dan altijd gejodeerd zout (jozo) of bakkerszout in plaats van gewoon zout. Zo verminder je je kans op een jodiumtekort. Bakkerszout is o.a. te koop bij molens en webwinkels.

Ik vind het dagelijks eten van vlees onnodig en je zult zowel veganistische, vegetarische en vlees en vis-maaltijden vinden. Ik laat de kilo-knallers ook liggen en koop het liefst vlees met het Beter Leven keurmerk.
Een goede weekindeling om naartoe te werken als je nu nog een echte carnivoor bent is: 1x per week rood vlees, 2x per week gevogelte, 1x per week vette vis en 3x per week vegetarisch.

Naast deze recepten eten we trouwens ook erg simpel hoor. Aardappeltjes met vlees en groente, zilvervliesrijst of quinoa met vlees(vervanger) en roerbakgroenten en volkoren pasta met vis/vlees en (roerbak)groenten staan standaard op het weekmenu.
Groenterestjes eindigen ook wekelijks op het menu als soep in combinatie met een pak voorgesneden soepgroenten en peulvruchten.

Ontbijt & Lunch

Diner

Diverse

Heb je meer inspiratie nodig?
Klik hier voor de recepten van PuurGezond.
Klik hier voor de recepten van het Voedingscentrum.