In verband met het coronavirus geldt er een mondkapjesplicht in mijn thuiskantoor. E-Coaching is altijd mogelijk.

Even voorstellen

AmandaMijn naam is Amanda Baptist, ik ben 39 en ik woon samen met mijn vriend in Pernis.

Ik heb altijd al op mijn gewicht moeten letten en toen ik vanaf 2003 wegens een mislukte rugoperatie steeds minder kon, werd het nog moeilijker om een gezond gewicht te behouden. In 2007 was ik mijn fluctuerende gewicht zo zat dat ik besloot een voedingsleer cursus te gaan volgen. Ik wilde nu echt eens leren hoe de vork in de steel zat. Het internet staat namelijk vol met vage en vaak dure diëten en wondermiddeltjes die allemaal beloven HET antwoord te zijn en dit op lange termijn gewoon niet zijn.

Omdat mijn nieuwe leefstijl voor mij zo goed werkte en familie en vrienden mij vaak om advies vroegen, besloot ik me een paar jaar later om te laten scholen tot Gewichtsconsulent.

Mijn visie is heel erg simpel:

  • Blijf kritisch en laat je niet gek maken door de eetgoeroes en dieethypes.
  • Iedereen kan gezond(er) eten, maar dit gebeurt gewoon niet in 1 keer. Ik ben zelf ook stapje voor stapje gezonder gaan eten. Ik ben ook maar een mens.
  • Iedereen is anders en er is geen 1 advies wat voor iedereen geldt.
  • Sla niet door. Ik snoep ook gewoon hoor en ik lust ook wel eens een stukje taart. Ik neem er gewoon niet teveel van.

Mijn motto is: “Gezond op jouw juiste gewicht komen en blijven met echt eten” en ik vind het vooral belangrijk dat iedereen leert hoe ze dit zelf kunnen doen. Hierdoor ben je namelijk niet meer afhankelijk van vage, lastige en vaak geldverspillende diëten en afslankmiddelen die op lange termijn alleen maar averechts werken. De dieetindustrie is een miljarden industrie, omdat 95% van de mensen falen. Iedereen kan tenslotte tijdelijk een dieet volgen, maar bijna niemand kan het gewicht eraf blijven houden. Verbeter daarentegen je leefstijl en het wordt opeens een stuk makkelijker.

Relevante opleidingen:

Ik ben in 2012 officieel gestart als Gewichtsconsulent en ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en PuurGezond.

Gewichtsconsulent, Voedingscoach, Luisterend Oor en Stok-achter-de-deur.
Amanda

Print Friendly, PDF & Email