• “Ik pas eindelijk mijn oude kleding weer.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik ben heel anders gaan eten en ik vind het heerlijk!”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik heb veel aan onze gesprekken gehad en ik begin eindelijk van mijn emotie-eten af te komen.” 

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik had nooit gedacht dat gezond eten zo simpel was.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Wat fijn dat ik eindelijk iemand had die naar me luisterde.” 

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik heb heel veel aan het Zwangerschapsconsult van vorig jaar gehad en ik kwam er vandaag achter dat ik zwanger ben!”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik weet eindelijk wat wel waar is. Laat al die goeroe’s maar praten.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik ben echt super blij met je Afstandsbegeleiding. Ik kon op Curaçao niemand vinden.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • Dit is de eerste keer dat ik tijdens de vakantie niet ben aangekomen.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik heb eindelijk het idee dat ik weer controle over mijn eten heb.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Gezond blijven voor mijn familie is een heel goed stimulans om mijn leefstijl blijvend te verbeteren.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik heb eindelijk een “dieet” voor de rest van mijn leven.”

  Print Friendly, PDF & Email
 • “Ik durf eindelijk weer normaal te eten.”

  Print Friendly, PDF & Email

PuurGezond Piramide

Ik werk volgens de Richtlijnen Goede Voeding en ik gebruik hierbij voornamelijk de PuurGezond Piramide in mijn begeleiding. Deze is gebaseerd op de het Mediterrane dieet en wordt wereldwijd aangeprezen als het beste dieet.

Uit onderzoek na onderzoek blijkt dat het belangrijk is om zo natuurlijk mogelijk te eten en toegevoegde vetten, zout en suikers te vermijden. De 80-20 regel is hierbij een handig hulpmiddel om het gemakkelijk vol te houden. Zolang je namelijk 80% van de tijd gezond eet, kan je rustig 20% versnoepen/-snacken zonder dat je bang hoeft te zijn voor tekorten. Als je wilt afvallen kan je beter de 90-10 regel aanhouden. Door een klein beetje te snoepen kan je het namelijk makkelijker volhouden.

De producten in de supermarkten worden langzaam maar zeker beter, maar voorlopig kan je beter zoveel mogelijk dingen zelf klaar te maken (iets wat ik je desnoods kan leren). Zo vermijd je onnodige dikmakers en zal je weer leren wat de echte smaak van voedsel is. Ook zal je merken dat je steeds minder behoefte heeft aan al die caloriebommen die nu nog zo verleidelijk zijn.
puurgezond piramide

Je ziet dat de Piramide uit meerdere lagen bestaat en beneden naar boven betekenen ze als volgt:

 • De basis; voldoende bewegen is erg belangrijk voor een gezonde leefstijl. Beweeg minstens een half uur per dag.
 • Laag 1 vocht; water is de basisbehoefte en je hebt ongeveer 2 liter per dag nodig. Dranken zoals koffie, thee, frisdrank en sappen tellen ook mee. Probeer suikerrijke frisdranken en sappen natuurlijk wel zo veel mogelijk te beperken.
 • Laag 2 groenten en fruit; probeer iedere dag minimaal 300 gram groente te nemen en 200-300 gram fruit.
 • Laag 3 vezelrijke producten; brood, granen, peulvruchten en aardappelen passen bij elke maaltijd en zijn een goede energiebron. Volkorenproducten hebben de voorkeur, omdat ze meer vitamines, mineralen en vezels bevatten.
 • Laag 4 eiwitrijke producten; vlees(vervangers), zuivel, eieren en vis. Eiwitten zijn ook belangrijk en deze heb je bijvoorbeeld nodig voor het in stand houden van het spierweefsel en voor de weerstand.
 • Laag 5 gezonde vetten; je hebt vetten o.a. nodig voor de opname van vitamine A, D, E en K.  De gezondste vetten zitten in vette vis, noten en zaden en in olijfolie.
 • Laag 6 Snoep en snacks; de extraatjes in je voedingspatroon en daarom is dit ook het kleinste vakje.
 • De zon; die heb je nodig voor de aanmaak van vitamine D in de huid.

Ik werk veel met Het PuurGezond Slank in 8 Stappen plan, omdat je daarmee in 8 simpele stappen leert wat een gezonde leefstijl nu precies inhoudt.

Lees ook: Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond en Diabetes type 2: Maak jezelf beter

Print Friendly, PDF & Email

2 Reacties op PuurGezond Piramide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.