In verband met het coronavirus is momenteel alleen E-coaching mogelijk.

Afvallen is….

…even moeilijk als het stoppen met roken.
Sommigen doen het gewoon en anderen lukt het na 10 pogingen nog niet.

Ik hoor vaak van mensen dat ze wel willen beginnen, maar er gewoon nog niet klaar voor zijn.
Stress wordt vaak de schuld gegeven, maar ik vermoed dat de meesten gewoon bang zijn dat het moeilijk gaat worden.
Aan de ene kant is dit een logische reactie. Diëten zijn lastig en hebben vaak allemaal regeltjes. Mensen vergeten alleen dat geaccrediteerde Gewichtsconsulenten geen diëten voorschrijven, maar helpen met het maken van positieve leefstijlveranderingen.
Diëten zijn maar tijdelijk, met vaak het jojo-effect als gevolg.
Leefstijlveranderingen werken echter voor de rest van je leven en verzekeren een gezond gewicht voor je bouw en leeftijd zodra je je juiste balans hebt gevonden. Hiernaast zal je je gezonder en fitter voelen. Dit is iets wat diëten ook niet doen.

Ik vergelijk afvallen vaak met het stoppen met roken. Het kan allebei even moeilijk lijken, omdat je jouw slechte leefstijl inruilt voor een betere. Je moet er ook volledig achterstaan, omdat het anders maar weinig zin heeft en de poging faalt.
Iedereen weet ook dat roken slecht is voor de gezondheid. Het weerhoud mensen er echter niet van om ermee door te gaan totdat ze een goede reden om te stoppen. Dit kan een zwangerschap zijn, maar ook COPD of zelfs (long)kanker.
Een ongezonde leefstijl is op lange termijn ook schadelijk en mensen kunnen naast overgewicht, vergelijkbare redenen hebben om ermee te “stoppen”.

De motivatie om te “stoppen” met een ongezonde leefstijl is soms ver te zoeken. Het is tenslotte een gewoonte geworden die lastig te doorbreken is. Ik heb hiervoor echter een goede motivatie oefening: maak een lijstje met de voor- en nadelen van een ongezonde leefstijl en een gezonde leefstijl.
Om je een beetje op weg te helpen, zal ik je alvast een paar geven:

Voordelen ongezonde leefstijl Nadelen ongezonde leefstijl Voordelen gezonde leefstijl Nadelen gezonde leefstijl
Je eet wat je wilt en wanneer je wilt. Grote kans op overgewicht. Gezond gewicht. Je bent bewust van wat je eet.
Je kan de gehele dag op de bank hangen. Grote kans op gezondheidsproblemen en ziektes. Betere gezondheid. ….
…. …. …. ….

Velen hebben de motivatie gelukkig wel, maar weten niet waar ze moeten beginnen met hun leefstijl verbetering.
Er staat zoveel tegenstrijdige informatie op het internet: zijn koolhydraten nou goed of slecht en hoe zit het met vetten en eiwitten???
Om mensen goed op weg te helpen en eindelijk eens wegwijs te maken in het land van de overweldigende informatie bestaat het beroep Gewichtsconsulent.
Kom eens langs voor een goed gesprek en je zult zien dat het allemaal hartstikke meevalt.

Print Friendly, PDF & Email

Ik wordt (hopelijk) binnenkort aan mijn rug geopereerd waardoor ik 2 maanden lang geen cliënten kan ontvangen. Deze is echter voor onbepaalde tijd uitgesteld in verband met het coronavirus.
Mijn consulten blijven daardoor voorlopig gewoon doorgaan. Ik ben volledig overgegaan op E-coaching om de gezondheid van beide kanten van de tafel te beschermen.